maandag 3 oktober 2011

Eye Openers 1ste bijdrage

De Bijbel, Boeiend maar vooral Belangrijk

GOD 'GAAT DOOR DE KNIEËN'. Raak de 'zwakke plek' van God.

1ste bijdrage in de Serie Eye Openers.
De Bijbel: Boeiend, maar vooral Belangrijk!!!

INLEIDING

GOD IS NIET ZO STERK ALS JE DENKT; HIJ GAAT VOOR JOU DOOR DE KNIEËN ALS JE DAT WILT, ÉCHT WAAR! VERGEET NIET: HIJ HOUDT VAN JOU!
God geeft ons soms openbaringen. Zo liet Hij mij zien dat Hij soms door de knieën gaat voor ons, mensen. Hij heeft een zwak punt en dat is voor mensen die in Hem geloven en erkennen Hem nodig te hebben. Voor hen die het van grote waarde vinden Hem te kennen en zijn zegen op waarde weten te schatten. Mensen ook die aan Hem vasthouden, die zich als een fox-terriër aan Hem vastklampen. Daar gaat Hij voor door de knieën.
Dan kan je erop aan dat Hij je Zegent, Gelukkig maakt, vergeet het niet: God wil elk mens gelukkig maken in de meest volle betekenis van dat woord.

1ste bijdrage

JAKOB, DE JAKOB UIT DE BIJBEL, EEN AARTSBEDRIEGER, WE HEBBEN WAARSCHIJNLIJK ALLEMAAL WEL EENS VAN HEM GEHOORD, ‘DWONG’ GOD OM HEM TE ZEGENEN.
Jakob, worstelde een nacht met een Man, die duidelijk God bleek te zijn, bij de rivier de Jabbok. Toen het licht werd zei die Man: "Laat Mij gaan want het begint licht te worden." Alsof Hij wou zeggen: Ik wil met jou, bedrieger, niet gezien worden. Jakob was namelijk een aartsbedrieger. Maar wat zegt die drieste Jacob? "Ik laat U niet gaan, tenzij Gij mij zegent." En wat zegt die Man?
“Jij hebt gestreden met God en mensen, en je hebt overmocht (overwonnen)." En Hij, die Man zegende hem daar. Hier ging God duidelijk door de knieën voor de vasthoudendheid van Jakob. En voor het feit dat Jakob die zegen zo belangrijk vond. Dat had hij trouwens al te kennen gegeven door zijn broer Ezau te bedriegen om toch maar de zegen van God te kunnen ontvangen. Dat gaf bij God de doorslag, dat Jakob, desnoods door bedrog te plegen, de zegen van God begeerde. Hiermee willen we niemand op het ‘verkeerde been zetten’; het bedrog dat Jakob pleegde was niet goed; de motivatie was echter wat God aanzag.
Daar ging en gaat God voor door de knieën.

Wie deze gebeurtenis eens nauwkeurig wil onderzoeken kunnen wij aanraden Genesis 32 de verzen 24 t/m 31 te lezen. Let daarbij vooral op vers 28 en de verzen 30 en 31.

2de bijdrage volgt binnenkort.
Cornelis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten